6 Eylül 2017 Çarşamba

WhatsApp ücretli mi oluyor?

Facebook tarafından WhatsApp22 milyar dolar gibi dev bir ücretle satın alınmıştı. Haliyle sosyal medya devi, ödediği bu paranın karşılığını almak için popüler mesajlaşma servisi WhatsApp ile belirli bir kullanıcı kitlesinden para kazanmak istiyor.

Kurumsal WhatsApp kullanıcıları ücret ödeyecek!

WhatsApp, tüketiciler ile şirketler arasında köprü kurmak için sunduğu özelliklerle önemli bir rol üstleniyor. Şirket, kullanıcıların şirketlere mesaj göndermelerine ve istedikleri yanıtları almalarına izin vermek amacıyla bir temel oluşturmak hedefinde. Bu anlamda WhatsApp, ticari kullanımda ücretlendirme uygulamayı planlıyor. 

WhatsApp para kazanma modeli olarak, müşteri sorunlarını saptama ve takipçilere güncellemeler göndermek için düzenli iletişim özellikleri sunmak istiyor. Bu anlamda kullanıcıların şirket ve bireyleri birbirinden ayırmasına da yardımcı olunacak ve şirketlere özel doğrulama rozetlerisağlanacak. Neyse ki reklam gösterimi gibi bir durumdansa bahsedilmiyor. Ek olarak, şirketlerin müşterileriyle iletişime geçebilmek için onay almasıgerekecek ve istendiğinde bu onaydan vazgeçilebilecek. 
Şu anda Avrupa, Brezilya, Hindistan ve Endonezya’da bu özellik için test çalışmaları da sürdürülüyor. Ücretlendirme konusunda ise şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp son yeniliğini duyurdu!





WhatsApp son zamanlarda yeniliklere doymuyor desek yeridir. Popüler görüşme ve mesajlaşma servisi, şimdi de iOS ve Android uygulamaları ile web sürümü için yeni metin tabanlı durum özellikleri sunmaya başladıklarını duyurdu.

WhatsApp’tan yeni metin tabanlı durum özellikleri!

WhatsApp, durum güncellemeleri özelliğini ilk olarak sadece basit metinolarak başlatmıştı. Bu yılın başlarındaysa buraya fotoğraf ve video paylaşımyeteneği dahil edilmişti. Son güncelleme ise, kullanıcıların bundan böyle font ve arka plan rengi seçenekleri ve bağlantı dahil edebileceği metin tabanlı durumlar oluşturmasını mümkün kılıyor.

Şirket, iOS ve Android platformlarında WhatsApp Durumlar özelliğini kullanan aylık 250 milyondan fazla kullanıcı olduğunun altını çiziyor. Bu yeni özelliğin ise yaratıcı metin tabanlı durum güncellemelerini kolaylaştıracağı, kişilerinizi eğlenceli ve kişisel yolla bilgilendirebilmenizi sağlayacağı belirtiliyor. Durum güncellemenizi kimlerin göreceğini kontrol etmek, kimlerin görüntülediğini öğrenmek ve bir güncellemeye yanıt vermek de sizin elinizde.
Şu an için iOS ve Android’de bu yeni türdeki güncellemeleri oluşturmak ve görüntülemek mümkünken, web’de ise sadece görüntüleme olanağına sahipsiniz. Bu arada WhatsApp’ın son olarak 1 milyar günlük aktif kullanıcıya ulaştığını ve günde 55 milyar mesaj gönderildiğini duyurduğunu hatırlatalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder